– Uten verdiskaping er det ingenting å fordele

Oppdrettsgründer, Ola Braanaas går til kamp mot formueskatten før valgkampen. Han mener det hindrer videre investeringer i bedriftene.
Ola Braanaas
Oppdrettsgründeren vil formueskatten til livs. Foto: Elisabeth Nodland.

– Verdiskaping er viktigere enn fordeling, uten den er det ingenting å dele på, sa oppdrettsgründer Ola Braanaas under NHO sin konferanse Småtinget forrige uke.

Ola Braanaas eier og driver Firda Seafood med base på Byrknes i Gulen kommune. Med settefiskanlegg, matfiskoppdrett, slakteri, eksport samt et gjestgiveri, har Braanaas i dag 130 personer i fast arbeid. Han er klar på at man selv i oljealderen på være klar til å “yte før man kan nyte”.

Braanaas mener at formueskatten er med og hindrer utvikling og investeringer i norsk næringsliv.

– Om jeg tar ut penger fra bedriften for å kjøpe ting privat, skal jeg selvsagt betale min skatt med glede. Men penger som står og arbeider i bedriften, bør ikke skattlegges som private midler, sa han under sin presentasjon.

Braanaas framhevet også tidligere fiskeriminister Svein Ludvigsen sitt arbeid som nøkkelfaktoren for den positive utviklingen i næringen de senere årene. Innføringen av MTB-ordningen får ros for veksten i produksjonen.

Publisert: 27.08.2013 , 12.22


Siste saker

X