Steinvik Fiskefarm arrangerer Åpen dag. Foto: Anne Karin Vassbotten.

Vil slå sin «Open dag» rekord denne helgen

Steinvik-konsernet arrangerer sin årlige åpen dag på visningssenteret denne helga. I fjor hadde selskapet over 650 besøkende, denne rekorden ønsker nå Anne-Karin Vassbotten å slå, og avslører at de har flere spennende nyheter for barnefamiliene.

Vassbotten som er leder for Steinvik Fiskefarm Visningssenter, sier til kyst.no at de håper gratisarrangementet lørdag 27 mai, vil bli en hit også i år. Hun sier de har et stort ønske om å knuse fjorårets publikumsrekord på 650 besøkende.

Anne-Karin Vassbotten sier hun er spent på om de kan slå publikumsrekorden fra i fjor. Foto: Facebook/privat.

– Det er meldt sol og vi er kjempe spente på om det kommer flere folk i år. Vi har nemlig jobbet med å få til arrangementet en annen helg, slik at det ikke krasjer med det populære «Flo og fjære» arrangementet i Florø.

Tidligere år har disse to alltid krasjet, men i år har de fått til ulike helger, noe hun er veldig glad for.

Sikte mot tusen besøkende

Visningssjefen påpeker at det er veldig vær-avhengig om det kommer mange folk, men ettersom vær-prognosene ser bra ut, håper hun på over 1000 besøkende denne gang i Høydalsfjorden.

– Vi håper at flere fra Florø vil ta turen, siden «Flo og Fjære» gikk av stabelen forrige helg. Jeg må innrømme at jeg sover dårlig natten før arrangementet og er stadig oppe for å se om det er bra vær. Men vi har alltid vært heldige med været og det krysser vi fingrene for at skjer imorgen også, poengterer Vassbotten.

For syvende gang på rad

Den åpne dagen i den vesle bygden Eikefjord arrangeres for syvende gangen, og senteret ble først åpnet i 2011.

«Open dag» på visningssenteret har tidligere samlet over 650 besøkende, nå ønsker selskapet å slå den rekorden i helgen når de arrangerer for syvende gang. Foto: Steinvik.

Vassbotten sier du må komme, se og oppleve alt de har å by på denne lørdagen.

Det arrangeres utstilling fra oppdrettsnæringen, du får se laksen og rognkjeksen i merdene deres. Barna får også mulighet til å se rognkjeksen på nært hold siden de har fått på plass et akvarium til rensefisken.

Itillegg får du også bli med på tur med de raske arbeidsbåtene deres, blant annet arbeidsbåten Sendingen III, og det arrangeres den årlige fiskekonkurransen for barn.

– Vi har tenkt å ha mange flere båter gående i år, siden dette er et populært tilbud.

Det arrangeres som vanlig også den poulære quiz`en på visningssenteret og veteranbilene til konsernsjef Alex Vassbotten stiller «mannsterke». Anne-Karin sier de kommer som vanlig noen helt nye stilige biler.

– Som vanlig har vi også noen overraskelser på lur som vi ikke vil avsløre, sier Vassbotten.

Dugnadsuksess 

Vassbotten sier hun planlegger arrangementet i over et halvt år.

– Det er mange folk som deltar og alt må koordineres tidlig. Det som er greit er at vi har med mange av de samme dugnadsfolkene, som griller og selger og vet hva de skal gjøre. Grendalaget får all fisken gratis fra oss og tjener penger til gatelys i grenden vår. Vi har nå fått inn såpass masse penger på lyskontoen, så vi kan faktisk begynne å sette opp gatelys i lokalområdet. Det er et lite samfunn, der alle bidrar, og får ting til å skjer, sier hun engasjert.

Bygdefolket påpeker hun er positive til å fortsette å være med på «open dag».

– Nå har vi begynt med innsamlingen til gatelys og bygden trenger disse inntektene for å realisere drømmen om gatelys langs hele bygden.

Avslutningsvis sier hun at Svanøy Røykeri denne dagen skal stille med stand, og fotballaget Eikefjord som de sponser, er med som vakter.

«Open dag» starter kl. 11 og varer frem til klokken fem.

Les også: Ser fleire fordelar med å ha visningskonsesjonar

«Open dag» på Steinvik fiskefarm 2016. Foto: Steinvik.

Publisert: 26.05.2017 , 10.41


Siste saker

X