Gir 1,6 millioner kroner til sjømattiltak
15 aktører rundt om i landet får støtte til prosjekter som skal gi barn og unge smaken på sjømat.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
- Mange barn og unge er glad i sjømat. Samtidig ser vi at forbruket går ned. Gode kostholdsvaner etableres tidlig. Derfor støtter vi prosjekter som skal gi barn og unge smaken på sjømat, og som viser at sjømat er kjapt og enkelt å tilberede, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik i en pressemelding regjeringen har sendt ut.
Gjennom ordningen Sjømattiltak gir Nærings- og fiskeridepartementet støtte til prosjekter skal gi barn og unge gode erfaringer med sjømat. Målet med ordningen er å bidra til gode kostholdsvaner.
Både organisasjoner og privatpersoner med gode prosjekter kan søke om penger til sjømattiltak. Pengene deles ut i to omganger. De 15 aktørene som nå får støtte, kan dele 1 640 000 kroner.
Det er satt av totalt 7,6 millioner kroner til sjømattiltak i 2018. Nærings- og fiskeridepartementet støtter også kostholdsprogrammet Fiskesprell med 4 millioner kroner.
- Engasjementet for et bedre kosthold er stort i hele landet, sier fiskeriministeren.
Følgende prosjekter har fått tildelt penger i andre runde:
- Trondhjems Skiklubb, 20 000, Trøndelag
- KnarvikMila AKS-77, 20 000, Hordaland
- Norsk Smaksskule, 350 000, Nasjonalt
- Imandal AS, 75 000, Agder
- Hamar Olympiske Anlegg AS, 40 000, Hedmark
- Den Norske Matfestivalen i Ålesund, 130 000, Møre og Romsdal
- Kulinarisk Akademi, 120 000, Oslo
- Havørn UIL, 15 000, Troms
- Spindelfisk, 50 000, Troms
- LianTunet, 300 000, Trøndelag
- Grünerløkka Turnforening, 45 000, Oslo
- Fra Hage til Mage, 350 000, Rogaland
- Lofoten Sea Products AS, 35 000, Nordland
- Alta idrettslag, 50 000, Finnmark
- Dreyer Event, 40 000, Troms