Rolf Nordmo har hatt flere stillinger i havbruksnæringen.

Tidligere havbruksleder siktet for drap

Det er den tidligere havbrukslederen Rolf Nordmo som ifølge flere norske og internasjonale medier er siktet for drapet på den finske realitykjendisen Janne Puhakka (29).

Publisert Sist oppdatert

Havbrukslederens identitet er offentliggjort av blant annet Nettavisen, Dagbladet, og den finske storavisen Helsingin Sanomat.

Politiet i Finland opplyser også i en pressemelding at en nordmann har erkjent drapet på Janne Puhakka. De skriver videre at motivet, basert på avhør, skal være et samlivsbrudd mellom offer og antatt gjerningsperson. Handlingen skal ha blitt utført med en hagle.

Rolf Nordmo (66) er utdannet veterinær fra Norges veterinærhøgskole. Han har jobbet som veterinærinspektør i Landbruksdepartementet, og han har innehatt en rekke lederstillinger i havbruksrelaterte virksomheter nasjonalt og internasjonalt. Han var som stasjonssjef sentral i etablering, oppbygging og drift av Veso Vikan forskningsstasjon i Namsos, og ledet AquaGen fra 2014 til 2016. I 2017 tok han over som ny daglig leder i Aquaculture Innovation AS. De siste årene har han stått oppført som daglig leder for selskapet Aqua Mar.

Haglen, var ifølge etterforskningsleder Matti Högman, eid av nordmannen i 60-årene som er siktet for drapet. Han hadde våpenlisens for jakthagle i Norge.

– Vi mistenker at drapet var planlagt, men jeg vil understreke at dette ikke er et bekreftet faktum, sier Högman til VG.

Offeret er identifisert som den tidligere hockeyspilleren Janne Puhakka, som var et kjent fjes i hjemlandet. Han var for tiden aktuell i realityprogrammet «Petolliset», som er den finske utgaven av «Forræder».

Derfor identifiserer vi Nordmo

Kyst.no har valgt å identifisere mannen som politiet har siktet for drapet på den tidligere finske ishockeyspilleren og nåværende realitykjendisen Janne Puhakka.

I henhold til Vær Varsom-plakaten skal pressen være tilbakeholden med å publisere navn i kriminalsaker, spesielt i tidlige stadier av etterforskningen. Denne tilbakeholdenheten er ment å beskytte privatpersoners rettssikkerhet og integritet.

Likevel har Kyst.no valgt å offentliggjøre navnet basert på flere tungtveiende vurderinger:

  1. Nær kobling til offeret: Rolf Nordmo har vært offentlig assosiert med offeret, både gjennom sosiale medier og presseintervjuer, noe som gjør det enkelt for offentligheten å trekke slutningen om hvem han er. Denne koblingen er allerede tydelig i det offentlige rommet, og politiet har bekreftet at Nordmo har erkjent handlingen, noe som styrker relevansen av å identifisere ham.

  2. Offentlig interesse: Nordmo har hatt en fremtredende posisjon som leder av flere selskaper i havbruksnæringen. Hans rolle i denne næringen, kombinert med hans tilknytning til saken, gjør at det er av betydelig offentlig interesse å vite hvem han er.

  3. Allmenn tilgjengelig informasjon: Navnet hans har allerede blitt offentliggjort av flere større medier, både nasjonalt og internasjonalt, inkludert norske medier som Dagbladet og Nettavisen, samt Nordens største abonnementsavis, finske Helsingin Sanomat. Dette innebærer at navnet allerede er bredt kjent, og at det ikke lenger gir mening å unngå å publisere det. Å unngå publisering i dette tilfellet vil kun bidra til unødvendige spekulasjoner.

Det er viktig å understreke at selv om politiet har opplyst at Nordmo har erkjent selve handlingen, er dette ikke det samme som å erkjenne skyld. Han er siktet i saken, men ennå ikke dømt. Det er rettssystemet som avgjør skyldspørsmålet.