Salmalytics utvider virksomheten med nytt kontor i Oslo og styrke teamet med seniorforsker Jostein Mulder Pettersen. Avbildet her sammen med gründer og CEO Arnfinn Aunsmo.

Salmalytics ansetter seniorforsker

Salmalytics styrker teamet med seniorforsker Jostein Mulder Pettersen (41), som startet 1. august.

Publisert Sist oppdatert

Salmalytics ble grunnlagt av Arnfinn Aunsmo i 2020, og tilbyr oppdragsforskning og konsulenttjenester innen havbruk. 

Siden oppstarten har selskapet vært involvert i en rekke prosjekter og oppdrag, og leverer uavhengig forskning og rådgivning i samarbeid med oppdrettere, leverandører og akademiske institusjoner.

Ny seniorforsker

Jostein Mulder Pettersen (41) er ny i Salmalytics.

Jostein Mulder Pettersen sluttet seg til selskapet 1. august og vil jobbe fulltid med prosjekter og videreutvikling av selskapet. Pettersen er veterinær med en PhD fra NMBU innen fagområdene helseøkonomi og epidemiologi. Han kommer til Salmalytics fra en stilling som klinisk forsker i Pharmaq og har tidligere jobbet med forskning og rådgiving i Patogen.

– Salmalytics jobber med problemstillinger og metoder som jeg har stor faglig interesse for. Også syns jeg det er veldig spennende å få være med på å utvikle et selskap, forteller han til Kyst.no. 

Pettersen vil bidra inn i nye og pågående prosjekter, blant annet FHF-prosjektene iFelt og GillWatch som Salmalytics er prosjektleder for. 

– Disse prosjektene har målsettinger om å utvikle metoder for bruk av kamerateknologi til å overvåke helsestatus og gjennomføre kliniske feltstudier.

Naturlig med fordypning i akvakultur

Pettersen er opprinnelig fra Lunde i Midt-Telemark, som er et lite tettsted og ligger geografisk langt unna havbruk. 41-åringen havnet litt tilfeldig i havbruksnæringen etter han startet studier innen matematikk og fysikk ved NTNU, men hoppet over til veterinær med tanke om å jobbe med smådyr som hund og katt. 

– På veterinærstudiet fant jeg fort ut at populasjonsmedisin var mest interessant og da ble det naturlig å fordype seg i akvakultur. 

Pettersen var med på å skrive en fordypningsoppgave om en viktig bakterieinfeksjon i pangasius-oppdrett i Vietnam. 

– Etter endt utdanning i 2012 jobbet jeg et år i et prosjekt (Salmowa) rettet mot dyrevelferd på laks før jeg tok fatt på tre år som doktorgradsstipendiat innen epidemiologi og helseøkonomi i havbruk. Deretter jobbet jeg fire år i Patogen med både markedsansvar og FoU-arbeid, før jeg startet i klinisk avdeling i PHARMAQ i 2020.

Tiden i PHARMAQ oppsummerer han som veldig fin og lærerik, med mange dyktige kollegaer. 

– Jeg jobbet i en effektiv avdeling som leverer klinisk forskning til utvikling og dokumentasjon av legemidler til fisk, forteller han. 

– Godt samarbeid

Anfinn Aunsmo stiftet selskapet Salmalytics og er glad for å ha Pettersen med på laget.

Pettersen sier at med tanke på at Arnfinn Aunsmo var hans veileder under doktorgradsstudiene, har de tidligere samarbeidet godt innen relevante fagområder og metoder.

– Det blir veldig spennende å få være med på å videreutvikle selskapet. Jeg ser virkelig frem til å komme i gang, forteller han. 

Aunsmo sier at Pettersen har erfaring, kompetanse og person som passer veldig godt inn virksomheten til Salmalytics.

– Vi opplever et økende behov for tjenester innen områder der biologi og produksjon møter kvantitative metoder. Jostein har opparbeidet seg solid erfaring og vil kunne bidra direkte inn i selskapets prosjekter og oppdrag, sier Aunsmo. 

Oslokontor

Som en del av selskapets utvidelse er det lansert en ny nettside, samt nye kontorlokaler i Oslo, hvor Pettersen vil ha base, mens Aunsmo vil jobbe fra kontoret i Trondheim.

– Jeg vil jobbe fra et kontor som ligger ved den gamle veterinærhøyskolen på Adamstua i Oslo, forteller Pettersen