Salmon Eye får stor annerkjennelse.

Salmon Eye og Iris hedres av Time Magazine

I sin prestisjetunge kåring av verdens 100 beste plasser har Time`s plukket ut Michelinrestauranten Iris som ligger på Salmon Eye i Rosendal.

Publisert Sist oppdatert

- Dette er en sterk annerkjennelse av Salmon Eye og Iris, og gir oss muligheter til å styrke arbeidet med vår visjon om å bidra til at verden endrer hvordan vi benytter oss av havets ressurser, sier daglig leder i Sebastian Torjusen.

Siden åpningen har det ikke manglet på oppmerksomhet for det flytende lakseøye som ligger midt i Hardangerfjorden. Restauranten Iris har fått sin første Michelinstjerne, bygget har fått flere internasjonale arkitekturpriser, og inspirasjons- og kunnskapssenteret har besøkende fra hele verden.

I mai inviterte Eide Fjordbruk og Norske Lakseelver politikere, næringsaktører og forskere til visningssenteret Salmon Eye for en diskusjon rundt den kommende miljøfleksibilitetsordningen.

Drivkraft for omstilling

Salmon Eye er et prosjekt som er initiert og eid av Eide. Eide har drive med oppdrett i tre generasjonar og setter standarden for framtidas havbruk. Målet med Salmon Eye er å være en pådriver for utvikling og innovasjon som løser utfordringer verden står ovenfor. Salmon Eye er drivkraften og selve symbolet på alle Eides prosjekter innen innovasjon, utvikling og transformasjon.

- Salmon Eye skal være en drivkraft for omstilling og bærekraftig utnyttelse av havets ressurser. Det å få oppmerksomhet på den store verdensscenen gir oss en plattform til å ta nye viktige steg som bringer oss nærmere bærekraftige løsninger på store utfordringene.

Store endringer i konsum

Torjusen viser til at 2023 var det første året i verdenshistorien hvor det ble konsumert mer kultivert sjømat enn villfanget fisk i verden.

- Sjømatnæringen, Norge, forbrukere og myndigheter har nå et stort ansvar for at sjømatproduksjon skjer på naturens premisser. Prisene vi får er bare et verktøy for å nå målene våre om å forandre verden.

Torjusen varsler at Salmon Eye skal utvikle nye konsepter som gir direkte påvirkning i årene som kommer.

- Jeg kan nå fortelle at vi neste år skal arrangere en verdenskonferanse på Salmon Eye, hvor vi skal samle globale ledere for å finne løsninger som gir konkrete resultater.

- Alle vet at verdens voksende befolkning må spise mer sjømat, men for å lykkes må vi løse utfordringene med lus, fiskevelferd, foringredienser og påvirkningen på naturen. Konferansen neste år vil bli helt spesiell, og vi gleder oss til å offentliggjøre mer om dette senere i høst.