Salmon Eye og Iris hedres av Time Magazine
I sin prestisjetunge kåring av verdens 100 beste plasser har Time`s plukket ut Michelinrestauranten Iris som ligger på Salmon Eye i Rosendal.
- Dette er en sterk annerkjennelse av Salmon Eye og Iris, og gir oss muligheter til å styrke arbeidet med vår visjon om å bidra til at verden endrer hvordan vi benytter oss av havets ressurser, sier daglig leder i Sebastian Torjusen.
Siden åpningen har det ikke manglet på oppmerksomhet for det flytende lakseøye som ligger midt i Hardangerfjorden. Restauranten Iris har fått sin første Michelinstjerne, bygget har fått flere internasjonale arkitekturpriser, og inspirasjons- og kunnskapssenteret har besøkende fra hele verden.
Drivkraft for omstilling
Salmon Eye er et prosjekt som er initiert og eid av Eide. Eide har drive med oppdrett i tre generasjonar og setter standarden for framtidas havbruk. Målet med Salmon Eye er å være en pådriver for utvikling og innovasjon som løser utfordringer verden står ovenfor. Salmon Eye er drivkraften og selve symbolet på alle Eides prosjekter innen innovasjon, utvikling og transformasjon.
- Salmon Eye skal være en drivkraft for omstilling og bærekraftig utnyttelse av havets ressurser. Det å få oppmerksomhet på den store verdensscenen gir oss en plattform til å ta nye viktige steg som bringer oss nærmere bærekraftige løsninger på store utfordringene.
Store endringer i konsum
Torjusen viser til at 2023 var det første året i verdenshistorien hvor det ble konsumert mer kultivert sjømat enn villfanget fisk i verden.
- Sjømatnæringen, Norge, forbrukere og myndigheter har nå et stort ansvar for at sjømatproduksjon skjer på naturens premisser. Prisene vi får er bare et verktøy for å nå målene våre om å forandre verden.
Torjusen varsler at Salmon Eye skal utvikle nye konsepter som gir direkte påvirkning i årene som kommer.
- Jeg kan nå fortelle at vi neste år skal arrangere en verdenskonferanse på Salmon Eye, hvor vi skal samle globale ledere for å finne løsninger som gir konkrete resultater.
- Alle vet at verdens voksende befolkning må spise mer sjømat, men for å lykkes må vi løse utfordringene med lus, fiskevelferd, foringredienser og påvirkningen på naturen. Konferansen neste år vil bli helt spesiell, og vi gleder oss til å offentliggjøre mer om dette senere i høst.