Malin Sund er ny UX designer i Seaqloud.

Hun er ny i Seaqloud: – Godt i gang

Med fokus på brukeropplevelse, skal Sund bidra til å videreutvikle teknologiske produkter for havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Malin Sund (23) er ny UX designer i teknologiselskapet Seaqloud, som blant annet leverer programvare, sensorikk og teknologi til havbruksnæringen.

UX-design står for «user experience-design» og handler om å lage en optimal brukeropplevelse på en nettside eller applikasjon.

Lisbeth Plassen, daglig leder i selskapet, sier til Kyst.no at de har behov for noen som kan ta styring på brukeropplevelsen i deres produkter. 

Lisbeth Plassen, administrerende direktør i Seaqloud.

– Malin med utdanning innen Informatikk og en bacheloroppgave med tema: kartlegging av brukerbehov og evaluering av prototyper, passer som hånd i hanske med det behovet.

Plassen forteller at Sund vil stå for koordinering og styring av visuell utforming og brukeropplevelse for Seaqclouds programvareprodukter. 

– Fusjonen mellom Seaqloud og Naviaq har gitt oss mange muligheter for å tilby enda bedre løsninger for havbruksnæringen, og et økt fokus på brukeropplevelsen mener vi vil gi det beste resultatet.

Seaqloud AS teller nå 24 ansatte fordelt på Alta, Trondheim, Tromsø og Namsos.

Passet bra

Nyansatte Malin Sund sier til Kyst.no at UX design er et av hennes favorittområder når det kommer til programvareutvikling. 

– Planen var i utgangspunktet å søke etter deltidsjobb og studere videre, men så fant jeg stillingsannonsen hos Seaqloud og søkte på den. Etter hvert som jeg fikk høre mer om stillingen så visste jeg at dette var noe jeg hadde veldig lyst til å jobbe med, og som passet meg veldig bra. Det endte jo med at jeg fikk jobbtilbud, som var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier hun.

Sund kan fortelle at oppstarten har vært veldig fin.

– Jeg har blitt tatt imot veldig bra av alle sammen og er godt i gang med opplæringen. Det er jo mye å sette seg inn i, men det er heldigvis en bra gjeng her som har vært flinke til å forklare alle mulige ting jeg lurer på. 

Sommervikar hos Sinkaberg

Sund er oppvokst på kystbyen Rørvik, og flyttet til Trondheim da hun skulle studere i 2020, og har siden da bodd og trivdes der.

Hun startet i sin nye jobb 2. september. Den eneste arbeidserfaringen Sund har innen havbruksnæringen, er at hun har jobbet som sommervikar hos SinkabergHansen mens hun enda bodde på Rørvik. 

– Hvilke ambisjoner og mål har du i din nye stilling?

– Målet er å kunne bidra med min kompetanse og sammen med teamet videreutvikle og lage gode løsninger. Generelt bare bli enda bedre og lære enda mer. Fordelen med å være ny er at man har ferske øyne og kan se ting på en annen måte, som kanskje gjør at man tenker på en annen måte og kan komme med nye forslag til hvordan ting kan bli bedre, avslutter hun.