Utvider veterinærtjenester i Irland og Skottland
– Vi vil ha en positiv innvirkning på fiskehelse og velferd, sier Carl-Erik Arnesen.
Etter at STIM kjøpte PHARMAQ Analytiqs miljø- og veterinærtjenester i Skottland og Irland, møttes teamet nylig til et todagers samvær på STIMs nye feltoffice i Inverness. Den erfarne akvaveterinæren Felix Scholz, som er basert i Irland, er nå forfremmet til leder for veterinærtjenester i begge land. Han ønsker å bygge opp teamet sitt raskt i begge markedene.
– Vi skal snart utvide veterinærteamet i Skottland og har også startet rekrutteringsprosessen for en ytterligere veterinær i Irland. I min nye rolle vil jeg tilbringe mye mer tid i Skottland, og jeg setter pris på STIMs vekt på at våre forskjellige team jobber nærmere sammen, deler innsikt og erfaringer. I vårt yrke er det avgjørende å holde seg oppdatert på den aktuelle kunnskapen og trendene, sier Scholz til Kyst.no
Stim-sjef Carl-Erik Arnesen har tilbrakt de siste par dagene sammen med det skotske fiskehelseteamet i Inverness. Til Kyst.no sier han at de er klare til å komme i gang under det nye eierskapet.
– Vi har arvet et team med høyt kvalifiserte og erfarne fiskehelsepersonell. Det samme gjelder vårt miljøteam som er basert her i Inverness, påpeker Arnesen.
Vil drive bransjen fremover
Utvidelsen til fiskehelse- og miljøtjenester gjør det mulig for STIM i Storbritannia og Irland å nå samme servicenivå som i Norge, hvor selskapet har sin opprinnelse.
– Oppskriften på vår suksess har vært foreningen av ekspertise og kunnskap om produksjonsbiologi, fiskehelse og det marine miljøet. Tverrfaglig samarbeid er nøkkelen. Vårt mål å drive bransjen fremover og ha en positiv innvirkning på fiskehelse og velferd samt økt produktivitet, sier Arnesen.
Han har mer enn 40 års erfaring fra fiskeoppdrett, primært på produksjonssiden. Det samme gjelder COO Justin Watson, med 20+ års erfaring innen akvakultur.
– Å kjenne bransjen på et grunnleggende praktisk nivå er veldig viktig. For å gi gode råd må vi ha et klart bilde av hvilke utfordringer som finnes, og like mye hvilke praktiske begrensninger vi må operere innenfor, sier Watson.