Andreas Kvame, daglig leder i Grieg Seafood trer av etter ti år som sjef i selskapet.

Trer av som konsernsjef etter 10 år i sjefsstolen

Grieg Seafood ASA kunngjorde i dag at Andreas Kvame trer av som konsernsjef etter ti år i stillingen. Styret har igangsatt en prosess for å finne hans etterfølger.

Publisert Sist oppdatert

Som midlertidig konsernsjef er Nina Willumsen Grieg, regional direktør for Grieg Seafood Rogaland, utnevnt til stillingen. Kvame vil bistå i overgangsfasen. I tråd med god selskapsstyring trer Per Grieg Jr. tilbake som styreleder og blir ordinært styremedlem. Nestleder i styret, Paal Espen Johnsen, tar over som styreleder frem til neste generalforsamling, kommer det frem i en børsmelding. 

Finansielt transformasjonsprogram videreføres

I februar startet selskapet et finansielt transformasjonsprogram med mål om å omforme Grieg Seafood til en rendyrket norsk sjømatprodusent med fokus på kjernevirksomheten i Rogaland og Finnmark. Ved å strømlinjeforme selskapets portefølje og styrke den økonomiske plattformen, posisjonerer Grieg Seafood seg for å gjenopprette lønnsomheten og oppnå bærekraftig vekst på lang sikt. Programmet vil bli gjennomført som planlagt.

Nina Willumsen Grieg har jobbet i Grieg Seafood i ti år og hatt ulike lederroller med strategisk og operasjonelt ansvar. I løpet av hennes fire år som leder for Rogaland-regionen har området levert sterke resultater, både økonomisk og biologisk.

Styrets vurdering av Kvames bidrag

Styrets leder, Paal Espen Johnsen, trekker frem Kvames viktige bidrag til selskapet:

– Andreas Kvame har ledet Grieg Seafood i et tiår. Under hans ledelse har selskapet gjennomført en vellykket postsmolt-strategi og utviklet seg til en internasjonal fiskeoppdrettsaktør med integrerte operasjoner, sier Johnsen.

Han understreker at selskapets strategiske retning ligger fast:

– Vi har tro på at tiltakene vil gi resultater. På vegne av styret takker jeg Andreas for hans innsats gjennom årene.

Oppsummerer tiden som konsernsjef

Andreas Kvame ser tilbake på sin tid i Grieg Seafood med stolthet:

– Det har vært et privilegium å lede Grieg Seafood i over ti år, og jeg vil takke alle mine kollegaer for deres innsats, sier han.

Han peker spesielt på utviklingen av postsmolt-produksjon som en av hans viktigste prioriteringer:

– Jeg mener dette vil spille en sentral rolle i fremtidens lakseoppdrett.

Til tross for utfordrende tider mener han at selskapet nå er stabilisert:

– Med det finansielle transformasjonsprogrammet på plass er selskapet klar for videre utvikling. Jeg ønsker min etterfølger lykke til og har stor tro på selskapets fremtid, avslutter Kvame.