Fra studiestart ved UiT i Tromsø.

UiT lanserer nytt opplæringsprogram

Fredag lanseres et nytt digitalt opplæringsprogram for sjømatbedrifter som har studenter i praksis.

Publisert Sist oppdatert

I det prosjektet «Samarbeid om praksis i høyere utdanning» har Norges fiskerihøgskole ved UiT i samarbeid med LO og NHO jobbet målrettet for å videreutvikle praksis som læringsmetode, melder de i en pressemelding. 

Målet er å sikre at utdanningstilbudet er både aktuelt og tilpasset fremtidige karrierer innen fiskeri- og havbruksnæringen. En viktig del av dette arbeidet har vært å øke veilederkompetansen hos praksisbedriftene.

– Dette har resultert i et digitalt opplæringsprogram skapt i samarbeid mellom hovedorganisasjoner fra arbeidslivet, sjømatbedrifter, studenter og universitetspedagoger, sier prosjektleder og professor ved UiT, Bjørn-Petter Finstad.

En vinn-vinn-situasjon

Regiondirektør i NHO Arktis, Sigrid Ina Simonsen sier at for NHO har det vært viktig å delta i prosjektet for å sikre mer praksisnær undervisning. 

- Vi vet at mange studenter ønsker seg reell erfaring fra bedrift som en del av studieløpet sitt, og med dette verktøyet kan vi bidra til å styrke bedriftenes vertskapsrolle og gi studentene en bedre erfaring med å være ute i praksis. Det er vinn-vinn for både bedriften og studenten, sier hun.

Regionleder i LO Troms og Finnmark, Bjørn Johansen sier at LO er opptatt av at praksis skal være så reelt som mulig. Gjennom dette opplæringsprogrammet får bedriftene og de ansatte mulighet til å forberede seg på å ta imot studenter og legge til rette for et skikkelig innblikk i hverdagen sin. Den jobben som er gjort i dette prosjektet er etter vårt syn helt i tråd med de forventninger vi har til samarbeid mellom arbeidslivet og akademia, sier han.