Frank Yiannas og Aquatiq inngår partnerskap for å utvide den globale satsningen på mattrygghetskultur

Inngår samarbeid med mattrygghetsekspert

Frank Yiannas og Aquatiq inngår samarbeid for å styrke mattrygghetskultur globalt.
– Gir oss en unik mulighet, mener Aquatiq-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Mattrygghetseksperten Frank Yiannas og Aquatiq, en norsk leverandør av mattrygghetsløsninger, har inngått et strategisk samarbeid for å fremme utviklingen av mattrygghetskultur i næringslivet og offentlige virksomheter. Det melder selskapet i en pressemelding.

Som en del av samarbeidet blir en tredjepart for første gang akkreditert til å lære opp og sertifisere instruktører i Food Safety Culture Workshop, et kurs utviklet av Yiannas. Kurset er utformet for å gi organisasjoner innsikt i hvordan prinsipper fra organisasjons- og atferdsvitenskap kan bidra til å påvirke ansattes atferd og styrke etterlevelsen av mattrygghetsrutiner.

Yiannas har tidligere vært visekommissær i U.S. Food and Drug Administration (FDA) og har lang erfaring innen mattrygghetskultur, blant annet fra Walmart og The Walt Disney Company. Han har også utgitt bøker om temaet og leder i dag rådgivningsselskapet Smarter FY Solutions.

– Dette partnerskapet er et viktig skritt mot å gjøre mattrygghetskultur både praktisk og virkningsfullt for selskaper over hele verden. Sammen med Aquatiq ønsker vi å gi organisasjoner verktøyene og kunnskapen de trenger for å prioritere mattrygghet på alle nivåer, sier Yiannas.

Aquatiq Food Forum 2024

Aquatiq, med hovedkontor i Norge og virksomhet i flere verdensdeler, tilbyr løsninger innen hygiene, kjemi, rengjøringssystemer og prosessutstyr, samt opplæring og digital støtte gjennom plattformen Aquatiq One. Selskapet har gjennomgått en kvalifiseringsprosess for å sikre standarden på opplæringen som tilbys gjennom samarbeidet.

Målet med partnerskapet er å tilby bedrifter og myndigheter verktøy, opplæring og innsikt for å integrere mattrygghetskultur i deres daglige drift.

– I Aquatiq ser vi mattrygghetskultur som selve grunnsteinen i bærekraftig og ansvarlig matproduksjon, sier Eirik Bugge, CEO i Aquatiq. 

– Partnerskapet med Frank Yiannas gir oss en unik mulighet til å dra nytte av hans ekspertise for å tilby verdensledende opplæring og løsninger som hjelper selskaper med å integrere mattrygghet i sine kjerneverdier og daglige drift.