Bjørn Myrseth jubilerer.

Bjørn Myrseth fyller 80 år

For et par måneder siden løp han halvmaraton. I forrige uke fikk han æresprisen for sin lange tjeneste for European Aquaculture Society. I dag tar Bjørn Myrseth en pust i bakken og feirer dagen.

Publisert Sist oppdatert

Da Norsk Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no snakket med jubilanten i morges, var han mest opptatt av å fortelle om den fantastiske konferansen han nettopp er kommet hjem fra. Med over 2600 akvakulturforskere fra hele verden samlet på European Aquaculture Society sin konferanse i København, har Bjørn vært engasjert som ansvarlig for programarbeidet de siste årene.

– Det var jo kjempehyggelig med utmerkelsen jeg fikk, sier han fornøyd. Men når det gjelder seg selv og bursdag er han mer ordknapp.

– Jeg kommer ikke til å ha en storslått feiring, men heller flere små, sier han lattermild.

– Og så er jeg etter hvert litt lei av regnværet, så det blir nok en tur sydover, legger han til.

Torild Lohne gratulerer Bjørn Myrseth

Rikholdig karriere

Da Bjørn gjestet «Kystpodden» i april i år fortalt han med egne ord om begivenheter i sitt eget yrkesliv. Og det er ikke lite. Han kom inn i oppdrettsnæringen helt i starten av 1970-årene, og har siden vært en sentral aktør. Først som forsker, senere som forretningsmann og gründer.

Erik Slinde gratulerer Bjørn Myrseth

Av høydepunktene nevner vi hans oppbygging av SeaFarm (et selskap etablert av skipsreder Jacob Stolt-Nielsen). Det utviklet han til å bli verdens ledende på settefiskproduksjon. Han tok også dette selskapet på børs, som et av de aller første selskapene i laksenæringen som ble børsnotert.

Senere etablerte han Marine Farms, nok et selskap som han tok på børs.

Bjørn har eid og utviklet selskaper som har drevet med oppdrett av nærmere 20 forskjellige arter. Han har bidratt til å utvikle kunnskap, og ikke minst dele kunnskap.

Som organisasjonsmenneske har han vært aktiv. I tidlige år av sin yrkeskarriere i oppdretterforeningen, senere som ledende i verdens største nettverk for akvakulturforskere – der han som nevnt ble utnevnt til æresmedlem.

Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no gratulerer.