Illustrasjonsfoto av dødfisk.

Dykker aksepterer bot for laksedumping

Både Bremnes Seashore, dykkerselskapet AD offhore hadde akseptert sine bøter for laksedumpingen som skjedde i 2014. Nå har også dykkeren som utførte selve dumpingen akseptert sin bot, og saken kommer dermed ikke opp i rettsystemet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge avisen Sunnhordland, som vi refererte til her på Kyst i september i fjor, fikk Bremnes Seashore i mars 2014 høy dødelighet på fisken på lokaliteten Breivik Sør i Bømlo kommune. Bakteppet var en avlusning med hydrogenperoksid på fisk som også hadde AGD.

Dødfiskpumpene på lokaliteten skal ha sviktet og på grunn av begrensinger i brønnbåt-tilgang ble ikke den dødfisken fjernet før de skulle i gang med våravlusingen. Den daværende regionssjefen i Bremnes Seashore skal så ha leiet inn en dykker fra AD Offshore for å fjerne den fisken som nå hadde lagt der lenge og var i ferd med å gå i oppløsning. Det ble derfor avtalt at dykkeren skulle skjære hull i noten å slippe de cirka 15 tonn med dødfisk ut i sjøen.

Da hendelsen ble kjent for ledelsen i Bremnes valgte de selv å melde fra til Mattilsynet, som deretter politianmeldte det hele.

Bremenes Seashore aksepeterte boten på 300 000 kroner. Det samme gjorde regionsjefen i selskapet og i AD offhore som begge ble bøtelagt. Den eneste som ikke vedtok var dykkeren som hadde utført handlingen.

Dermed så det lenge ut til at dykkerens sak ville ende i rettsystemet. Nå melder altså Bergens Tidende (krever innlogging) at også dykkerenfør jul aksepterte sin bot på 5 000 kr. Saken er dermed avsluttet fra politiets side, og det blir ikke noen rettsak.