Frøy har styrket lederteamet sitt der Sondre Vevstad går over i ny rolle og Gottfred Langseth er ny CFO.

Frøy styrker lederteamet

Frøy-rederiet har ansatt Gottfred Langseth som ny økonomisjef, og Sondre Vevstad går over i rollen som forretningsutvikler. 

Publisert Sist oppdatert

Akvaservicerederiet Frøy fortsetter å styrke laget. Gottfred Langseth blir ny økonomisjef fra 15. november, mens Sondre Vevstad trer over i nyetablert stilling som "Chief business development officer", opplyser selskapet i en pressemelding. 

 – Vi rigger oss for videre vekst og spesialiserer rollene i konsernledelsen, opplyser Tonje Foss, administrerende direktør i Frøy.

Ny CFO

Langseth bringer med seg omfattende erfaring fra sin tidligere rolle som «Executive vice president» og CFO i PGS ASA.

Gottfred Langseth er siviløkonom fra NHH, hvor han også gjennomførte høyere revisorstudium. Han har også med seg erfaring fra Arthur Andersen & Co, Aker Maritime og Ementor ASA, samt betydelig styreerfaring.

– Frøy har en sterk posisjon i en næring i sterk utvikling med et voksende marked. Jeg ser frem til å bli en del av Frøy-teamet og bidra til å levere på selskapets mål for vekst, kvalitet og verdiskapning, sier Gottfred Langseth.

 Foss sier de er svært fornøyde med å få Langseth om bord i teamet til Frøy. 

– Han har en solid og relevant bakgrunn. Han har betydelig erfaring fra maritim og kapitalintensiv virksomhet, samt finansiering og kapitalmarked. Jeg gleder meg til å få ham om bord og ser frem til hans bidrag i den videre utviklingen av selskapet, legger hun til.

Ansvar for forretningsutvikling og strategi

Sondre Vevstad, CFO i Frøy, trer inn i den nyetablerte stillingen som «Chief Business Development Officer», hvor han får ansvaret for å lede forretningsutvikling og strategiarbeid i selskapet. 

Vevstad har vært CFO i Frøy siden juli 2022, og bistod selskapet med IR og strategi-tjenester i årene fra børsnotering frem til dette.

 – Jeg er begeistret over at Sondre tar på seg den nye rollen i Frøy, sier Foss.

– Sondre har vært med på Frøy-laget siden vi gikk på børs, og har vært viktig i utviklingen av Frøy de siste årene fra familieeid selskap til børsnotert selskap, gjennom fjorårets strategisk review prosess og videre til nye eiere. Med sin nye stilling vil han fokusere 100 % på langsiktig verdiskapning og strategi for Frøy, forteller hun.