FX 501 fartøy design.

Nytt selskap skal designe og utvikle prosessfartøy

Det nyetablerte selskapet Prohav har som mål å fremme innovasjon innen prosessfartøy i oppdrettsnæringen

Publisert Sist oppdatert

Prohav melder at de har teknologi, erfaringer og kompetanse for å utnytte potensialet til prosessfartøy – noe de mener vil være en viktig milepæl i videreutviklingen av oppdrettsnæringen.

Ny ledelse

Styreleder Jostein Sætrenes i Prohav.
Ivar Sandneseng, daglig leder i Prohav.

Ivar Sandneseng blir leder for det nye selskapet og sier at målet er å ha hovedfokus på kvalitet, fiskehelse og forvaltning av oppdrettslaksen.

– Ved å designe, utvikle og implementere teknologi for effektiv bedøving, bløgging og nedkjøling av laks, tilbyr Prohav løsninger som gir sanntidsrapportering til kunden, sier Sandneseng.

Selskapet skal jobbe tett med Ulstein, som er et tredje generasjons familieid selskap og en internasjonal leverandør av skipsdesign, skipsbygging og systemløsninger for skip. 

Jostein Sætrenes er styreleder i selskapet med erfaring fra offshore, shipping og finans. Han opplyser at selskapet samarbeider med designere, verft og skipsbyggere.

Selskapets styre består også av Terje Andreassen, Arnfinn Aunsmo og Tarald Sivertsen, alle med bakgrunn fra oppdrettsnæringen.

Prohav og det tilhørende rederiet etablerer hovedkontor i Nærøysund kommune på Marøystranda næringsområde. Selskapet planlegger også å etablere baser i Ulsteinvik, Trondheim og Bodø, med nærhet til fagmiljøer og kystnære kunder.