Gunn-Marit Sivertsen (39) har lang erfaring fra havbruksnæringen, og gleder seg til å bidra i utviklingen av Måsøval videre.

Tok sjansen da muligheten kom

Gunn-Marit Sivertsen er ny kvalitetsleder i Måsøval. – Slik jeg ser det, dukker denne typen stillinger opp kanskje én gang hvert tiende år, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

1. mars startet Gunn-Marit Sivertsen (39) i stillingen som kvalitetsleder i Måsøval. Med rundt 15 års erfaring fra havbruksnæringen ser hun frem til å videreutvikle selskapets kvalitetsarbeid – og bli en del av det hun beskriver som et «ambisiøst og inkluderende lag».

– De ansatte er folk som tenker stort og har en utrolig drive. Det er skikkelig gøy å bli kjent med selskapet og gjengen som arbeider her, sier Sivertsen til Kyst.no.

– Jeg føler meg allerede stolt over å få lov til å bidra på dette laget, legger hun til.

Sivertsen har arbeidssted på Måsøvals hovedkontor på Frøya, bare et steinkast fra hjemstedet på Sistranda. Hun blir en del av HR- og organisasjonsteamet i et selskap som i dag teller rundt 340 ansatte.

Store ambisjoner

Måsøval er en helintegrert lakseprodusent, etablert i 1973, med virksomhet som spenner fra rogn til salg av ferdig slaktet laks. Selskapet har de siste årene opplevd betydelig vekst gjennom strategiske oppkjøp og utvidelser.

– Slik jeg ser det, dukker denne typen stillinger opp kanskje en gang hvert tiende år. Så når denne muligheten kom, måtte jeg bare ta sjansen, sier 39-åringen.

– Det som appellerer veldig til meg, er kulturen og verdiene i selskapet og teamet jeg nå blir en del av. Måsøval har en spennende historie og store ambisjoner fremover. Jeg har veldig lyst til å bidra til at selskapet fortsetter å utvikle seg.

Skal styrke kvalitetsarbeidet

I sin nye rolle som kvalitetsleder får Sivertsen et bredt ansvar: utvikling og vedlikehold av kvalitetssystemet, koordinering på tvers av konsernet, interne revisjoner, oppfølging av avvik og kontinuerlig forbedring.

– Det handler om å sikre at kvaliteten ivaretas i alle ledd, og at vi har systemer som både støtter driften og gjør oss bedre over tid.

Fikk smaken på næringen som tenåring

Sivertsen er utdannet matteknolog med master i bioteknologi fra NTNU. Hun er opprinnelig fra Sørreisa i Troms, men har bodd mange år på Frøya. Tidligere har hun jobbet nesten fem år i Lerøy og over ti år i SalMar.

Interessen for havbruksnæringen startet tidlig.

– Mitt første innblikk i fiskeri- og havbruksnæringen kom gjennom en jenteleir på ungdomsskolen. Da fikk jeg virkelig øynene opp for hvor spennende denne næringen er.

– Planen var egentlig å bli marinbiolog, men tilfeldighetene ville det annerledes – og etter utdanningen i matteknologi og bioteknologi, ble det naturlig å gå inn i næringen via matveien, forteller hun.