Ole-Eirik Lerøy trekker seg som styreleder i Mowi etter 15 år, og Ørjan Svanevik er foreslått som hans etterfølger.

Trekker seg som styreleder i Mowi

Ole-Eirik Lerøy har besluttet å trekke seg fra styrelederrollen etter en 15-årig periode i selskapet. Ørjan Svanevik foreslås som Lerøys etterfølger.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Mowi i en børsmelding torsdag.

Ole-Eirik Lerøy sier det har vært en ære å være en del av Mowi i perioden hvor selskapet har blitt verdens største leverandør av oppdrettslaks.

– Selskapet er perfekt posisjonert til å fortsette vekstreisen mot de nylig annonserte ambisjonene for 2029. Selskapet er sterkere enn noen gang, utsiktene er gode, og timingen er riktig for å overlevere stafettpinnen. Jeg ser frem til å se selskapet vokse og utvikle seg i fremtiden, sier Ole-Eirik Lerøy.

Les også: Se bilder fra Mowi sitt foredlingsanlegg på Jøsnøya

– En bransjeveteran

Lerøy kom til selskapet i 2009/2010, og siden den gang har selskapet utviklet seg med oppdrettsoperasjoner i Norge, Skottland, Irland, Færøyene, Island, Canada og Chile. Med hovedkontor i Bergen, Norge, har Mowi i dag 11 500 ansatte i 26 land over hele verden.

John Fredriksen, Mowis største aksjonær, roser Ole-Eirik Lerøys innsats og betydning for selskapets vekst de siste 15 årene.

– Ole-Eirik er en ekte bransjeveteran og har vært instrumental i utviklingen av den sterke Mowi-organisasjonen. Vi setter stor pris på hans bidrag de siste 15 årene, som vil danne et solid grunnlag for fremtidig verdiskapning, sier John Fredriksen, representant for Mowis største aksjonær.

Valgkomiteen skriver i børsmeldingen at de ønsker å takke Ole-Eirik Lerøy for hans langvarige tjeneste som styreleder i Mowi. 

– Valgkomiteen vil foreslå at ekstraordinær generalforsamling (EGM) velger Ørjan Svanevik som styreleder. Selskapet vil innkalle til en EGM i nær fremtid, heter det i meldingen.

Les også: Mowi vil produsere 700 000 tonn fôr

Bred erfaring

Svanevik har stillingen som investeringsdirektør i Seatankers. Han har bred operasjonell erfaring, blant annet som administrerende direktør i Arendals Fossekompani, leder for M & A i Aker og administrerende direktør i Kværner, i tillegg til å ha styreleder- og styreposisjoner i børsnoterte selskaper som Mowi, Volue, Seadrill og Archer. 

I dag er Svanevik styremedlem i blant annet Axactor, Western Bulk og Paratus Energy. Han har en MSc i økonomi og administrasjon (Siviløkonom) fra Handelshøyskolen BI, en MBA fra Thunderbird og en AMP fra Harvard.