Ingolf Salen går fra Cflow til Smir Group.

Ingolf Salen er ny COO i Smir Group

Smir Group melder de har styrket sin ledergruppe med ansettelse av Ingolf Martin Salen.

Publisert

– Ingolf er ansatt som The chief operating officer (COO) i Smir Group og vil få en sentral rolle i å styrke våre prosesser på gjennomføring og leveranse, melder selskapet på sin nettside. 

Ifølge LinkedIn startet Salen i sin nye jobb 1. september. 

Den første tiden i selskapet beskriver han som veldig bra.

– Jeg føler jeg har blitt godt mottatt. Jeg har hovedsakelig brukt tiden på å bli kjent med nye kollegaer og våre løsninger, hvor jeg også har fått vært litt ute i felt og sett på våre systemer.

Salen startet karrieren sin med å ta fagbrev som elektriker på Ulstein Verft, hvor han tilbrakte mange timer med å hale kabel. 

– Så fikk jeg mulighet til å bevege meg litt mer mot land og industriinstallasjon. Etter militærtjenesten fant jeg ut at jeg ønsket å utdanne meg, hvor det ble tre år på Automasjons-linjen på Høyskolen i Ålesund, og videre en Mastergrad i Teknisk Kybernetikk på NTNU i Trondheim.

Etter endt utdannelse så har det vært det maritime som har vært arenaen for Salen. 

– Jeg fikk mulighet til å jobbe i et lite gründer-firma som het ICD AS, hvor vi laget styresystem til den maritime delen av offshoreindustrien. Det var mest fokus på ulike varianter av bølgekompenseringssystem, såkalt «Heave» kompenseringssystem. Der var jeg software-utvikler og prosjektleder, og etter hvert produktansvarlig, opplyser han. 

– Genererer store ringvirkninger

De siste årene har Salen jobbet i utstyrsleverandøren Cflow, som leverer. 

– Der var jeg ansvarlig for ingeniøravdelingene; mekanisk, automasjon, elektro og system, samt en gruppe med tekniske koordinatorer. Der var hovedfokuset mitt administrasjon, system, ansettelser og personell. Jeg fikk en del ikke-teknisk erfaring der.

Salen sier videre at havbruk er en stor og viktig næring for Norge, og spesielt for Kyst-Norge. 

– Det er en næring som genererer store ringvirkninger. Ringvirkningene gir selskap som oss mulighet til å utvikle løsninger på problemstillinger som de står overfor, noe som skaper konkrete arbeidsplasser langs kysten og i vårt nærmiljø.

Salen sier det som ofte engasjerer han i jobbsammenheng, er å løse problemstillinger. 

– Jeg liker å finne rot-årsaken og komme til bunns i problemstillinger, sier han.