Morten Lernes og Ellie Johansen, NCE Aquatech Cluster.

NCE Aquatech Cluster styrker teamet

Morten Lernes er ny i NCE Aquatech Cluster.

Publisert

- Vi er glade for å kunne ønske Morten velkommen inn i klyngen. Med sin allsidige bakgrunn fra havbruksnæringa, vil han bli en sterk ressurs både for teamet og for våre medlemmer, sier Ellie Johansen, klyngeleder i NCE Aquatech Cluster i en pressemelding.

Morten Lernes kommer fra stillingen som Head of Professional Services i AKVA group, og jobbet som driftsleder og områdeleder i Lingalaks før det. Ellers har han erfaring både fra R.Lernes, Lerøy og AquaGen.

- Klyngen har teknologi og bærekraft som prioriterte områder. Variasjonen dette jobbes med innenfor ulike prosjekter, og i det sterke faglige nettverket som finnes i klyngen, gjør at jeg gleder meg voldsomt til å bli en del av dette teamet. Forhåpentligvis vil min varierte bakgrunn fra produksjon og leverandørsiden vise seg å være en god match, sier Morten Lernes.

Ønsker bidra til å løse utfordringene med lakselus

Med den økende interessen rundt dypdrift som ny teknologi, har klyngen nylig etablert et dypdriftsnettverk, blant annet for å sikre at innovasjon rettes mot oppdretternes behov.

- Det er først nå vi ser at teknologien blir utprøvd i større skala og av flere aktører. Teknologi som har potensiale for å bli en game changer for oppdrett i kystnære strøk – som skal bidra til å løse utfordringene med lakselus. Og siden dette er så nytt, ønsker vi samle oppdrettere, utstyrsleverandører og FoU for økt kunnskap og erfaringsdeling. Det ser jeg virkelig fram til, sier Morten Lernes.