Stim Aqua Cluster melder at i går gikk det i ett i teltet, og køen for å få smake Gladmat-retten deres ble til slutt så lang at den gikk langs hele teltet og over gaten. Det det blir nye sjanser til å spise bolinhos både torsdag, fredag og lørdag på festivalen.Foto: Stiim Aqua Cluster.
Oppdrettstorsk fikk terningkast 6 på Gladmat-festivalen
For andre året på rad høstet Stiim Aqua Cluster og kokk Kjartan Skjelde terningkast 6 fra Stavanger Aftenblad for gladmatretten i Havbruksteltet.
Lokalavisens
anmeldere besøker de rundt 100 standene som serverer «gladmatretter» og gir
terningkast for maten. I fjor fikk Kjartan Skjeldes fiskesuppe terningkast 6 –
i år ble det topp score med «bolinhos de bacalhau» laget av oppdrettstorsk fra
Norcod. Anmelderen i Aftenbladet skrev til og med at Kjartans bolinhos var «en
perfekt Gladmat-rett».
Gladmatfestivalen åpnet 26. juni, og allerede etter en knapp
time var det kø utenfor Havbruksteltet. Ut over dagen spredte ryktet seg om
«sekserretten», og sultne siddiser og tilreisende strømmet til. Sol, varme og
skikkelig sommerstemning gjorde nok også sitt til at mange tok seg tid til å
sette seg ned ved det fargerike fiskebordet utenfor teltet.
Synliggjøre sunn fiskemat
Havbruksteltet er kommet i stand som et godt samarbeid
mellom Stiim Aqua Cluster, Godfisk.no, Grieg Seafood, Norcod, Lerøy, Sterling
White Halibut, Stolt Sea Farm, Eidesvik Laks og Skretting.
- Målet med
storsatsingen fra havbruksklyngen og samarbeidspartnerne er å synliggjøre god
og sunn fiskemat og få folk til å spise mer fisk. Å gi publikum økt kunnskap om
akvakulturnæringen og vise frem maten som produseres er viktig for oss, sier
klyngeleder Trine Danielsen i en pressemelding.
På stand første Gladmat-dag stod både kjøkkensjef Kjartan
Skjelde og hans dyktige hjelper Jan-Inge Hauge, en gjeng flinke ungdommer som
stod for steking og anretning av maten, samt ansatte i Stiim Aqua Cluster og
Blue Planet AS. Den samme gjengen blir å møte på stand hver dag frem til
festivalen slutter lørdag kveld.
I tillegg til salg av tusenvis av gladmat-retter, er det
eksklusiv sjømatrestaurant med plass til 30 personer i teltet hver kveld.
Menyen er det Kjartan Skjelde som står for, og den inneholder både kveite,
laks, piggvar, krabbe og sjøkreps.
- Vi gleder oss til å ta imot tusenvis av glade
festivaldeltakerne i Havbruksteltet i dagene som kommer, sier Trine Danielsen
smilende.