En dykker lukker hullet i notveggen mens makrellstørjen fortsatt svømmer i merden.

Makrellstørjen er fortsatt i merden

Harde værforhold på lokalitet «Guleskjeret» gjør det vanskelig for Sulefisk å fjerne makrellstørjen som ble oppdaget mandag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Under oppstart av fôring oppdaget Sulefisk mandag morgen at en makrellstørje hadde tatt seg inn i merden på lokalitet «Guleskjeret».

Størjen hadde forårsaket hull på noten, men selskapet hadde ikke registrert rømming av fisk.

Selv om dykkere ble tilkalt, var det for sterk vind og høye bølger på lokaliteten til at hullet, av hensyn til HMS, kunne tettes og at makrellstørjen kunne fanges.

Fikset not, med størjen i merden

I en oppdatering på Facebook tirsdag, skriver selskapet at dykkere fra Aquadykk, kunne til slutt gjennomføre operasjonen og fikk lukket hullet klokken 09.45.

På videoen kan du se makrellstørjen svømme i nedre del av merden, mens dykkeren lukker hullet på utsiden av notveggen.

– Nå blir neste steg å få makrellstørjen ut av merden og å få ut beredskapsgarn. Værforholdene er fortsatt sånn at det ikke er forsvarlig å bruke kran på båt eller gå ut med mindre båter.

Med det svømmer makrellstørjen i skrivende stund fortsatt rundt i merden til Sulefisk. Selskapet skriver at de vil sette i gang arbeidet med å fjerne den så snart værforholdene gir de mulighet. De understreker også at det fremdeles ikke er registrert rømt fisk.

– Makrellstørjen er på næringsvandring i regionen vår. Den jakter på makrell og denne jakten skjer blant annet i direkte nærhet av anleggene våre. At makrellstørjen går gjennom notvegg som her, er rett og slett et uhell som skjer under jakt og matinntak utenfor merdene.

Selskapet opplyser også at makrellstørjen ikke virker stresset av å være i merden og at den heller ikke virker å ha særlig interesse for laksen.

– Laksen holder avstand til makrellstørjen og går øverst i merden. Den viser noe mer stimatferd og har litt høyere svømmehastighet enn normalt.

Les flere saker om makrellstørje under:

makrellstørje