Hedda Wahl-Ovesen på merdkanten. Hun vil bli godt kjent med PO7, der hun vil ha sitt daglige virke.

Fra studier til fast jobb i Aqua Kompetanse

Hedda Wahl‑Ovesen er ny fiskehelsebiolog i Aqua Kompetanse.

Publisert Sist oppdatert

Ovesen kommer fra Nærøysund, som er en kommune med mye oppdrett. 

– Flere i familien jobber med fisk, enten innen oppdrettsnæringen, med fiskeri eller innen produksjon av fiskemat. Jeg har alltid hatt lyst til å flytte tilbake til Nærøysund og livet i havet har interessert meg siden jeg var liten, forklarer hun til Kyst.no

Yrkesvalget sier hun derfor ble enkelt, og som fiskehelsebiolog trekker hun frem at det er et hav av muligheter i Nærøysund kommune. 

– Tidligere har jeg jobbet som sommervikar på matfiskanlegg, på fjernfôringssentral, og på fiskehelseavdeling. Det siste året har jeg jobbet deltid hos Aqua Kompetanse, og etter endt studier i slutten av juni begynte jeg fast hos Aqua Kompetanse 1. juli. 

Vil få varierte dager

Fiskehelsebiologen sier hun ser mest frem til å lære mye nytt i stillingen, samt knytte det hun har lært i studiet opp mot praktisk arbeid.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med de flinke og trivelige kollegaene i Aqua Kompetanse.

I all hovedsak blir arbeidsområdet hennes i produksjonsområde 7 (Nord-Trøndelag med Bindal).

– I Aqua Kompetanse er det mange ulike oppgaver og varierte dager som venter meg. Dette er alt fra rutinemessige helsebesøk på matfiskanlegg og settefiskanlegg, hygieneinspeksjoner, avlusinger, vaksinekontroller, bivirkningskontroller, utsettskontroller, oppfølging av rensefisk og mye mer.

Grunnen til at hun søkte på denne jobben, forteller hun var fordi Aqua Kompetanse er en bedrift som gir rom for å lære nye ting og utvikle seg både faglig og personlig. 

– Aqua Kompetanse har mange dyktige ansatte som stiller opp når man trenger en hjelpende hånd, forteller hun.

Les mer om Aqua Kompetanse under

Aqua Kompetanse